Nyheter

Köp boken ALLA TIDERS SKOLA!

 Bild  1 framsida

Boken ”ALLA TIDERS SKOLA” handlar om skolorna, byarna och livet i Myssjö socken förr och nu.
Boken har 216 sidor, är indelad i sju kapitel och innehåller över 300 bilder, intervjuer med elever och lärare, historiska fakta med mera.
Skolan är ett område som väcker intresse och debatt hos många människor. Alla har vi våra minnen och åsikter. Men hur var det i skolan längre tillbaka i tiden? Hur och var lärde sig farmor och farfar, mormor och morfar och deras föräldrar läsa?
I boken ”ALLA TIDERS SKOLA” får läsarna svar på bland annat dessa frågor och mycket mer.
Fakta till boken är hämtad från bland annat bibliotek, arkiv, museer, studiebesök och intervjuer. Boken kan användas vidare i forskningen om Myssjö socken då den är skriven med källhänvisningar.

Författare: Seved Johansson och Ida Molander-Johansson
Om du vill köpa ”ALLA TIDERS SKOLA”  kontakta Seved & Ida 063-105298
070-5220146

Boksläppet i Kövra Byskola den 18 maj, 2014

Bild 17

Folk kom från när och fjärran för att köpa boken.

 

 

 

Bild 11

 Bokens författare Ida och Seved

Andra böcker och rapporter

Seved har tidigare skrivit böckerna ”Från Tvärskog till Mettä-Dokkas”, ”Servicecentrum ger glesbygden liv”och ”Landsbygdsutvecklarensamt medverkat i ett antal hembygdsböcker och några vetenskapliga böcker.
Ida har tidigare medverkat i boken ”Fyra essärer om Turismens historia i Jämtland” och medverkat i ett antal hembygdsböcker. Tillsammans har vi skrivit uppsatser i etnologi: ”Fyra män och den jämtländska kulturväckelsen”, ”En stor stark svensk” samt ”Ett byalags betydelse för människorna”.

Bild 1Bild 2Bild 3Bild 4

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: