Om Sevida

om

Sevida Resor är en enskild firma i Östersund. Vi arrangerar resor i vårt eget län Jämtland och i övriga Norden. Vi planerar, bygger och har totalansvar för de resor som vi genomför. På våra resor anlitar vi moderna turistbussar.

Sevida Resor grundades 2001. Tidigare arrangerade vi resor i Svenska Turistföreningen Östersundskretsens regi.

Sevida Resor arbetar ofta med projekt. Innan vi genomför en resa har deltagarna fått lyssna på föreläsningar och läst om aktuella orter eller personer. Målgrupper kan vara till exempel företag, privatpersoner eller organisationer.

Sevida Resor ordnar utbildningar, längre eller kortare, utifrån kundens önskemål.

Sevida Resor kan, om ni är på genomresa i Jämtland stiga på er buss och guida er genom landskapet.

Kontakta Sevida Resor för mer information och förslag på olika resmål. Vi är flexibla och kan ordna det mesta. Vi ser fram emot att få samarbeta med er.

Bakom Sevida Resor döljer sig Seved Johansson och Ida Molander-Johansson.

Seved Johansson är född i Västerbotten men uppväxt i Kolsva, Västmanland. Jag är utbildad officer inom flygvapnet och konstruktör och har arbetat med konstruktioner i tjugo år på orter som Kolsva, Katrineholm, Stockholm och Gällö. Jag har också jobbat med folkbildning både på min fritid och på heltid. Är utbildad folkbildare och lett många studiecirklar på de orter jag bott. Har också varit mycket involverad i olika föreningar och politiskt i kommun och landsting. Mitt intresse för samhällsfrågor gjorde att jag utbildade mig till socionom och har en fil kand examen i samhällsarbete samt en fil mag examen i etnologi. Som etnolog forskar jag om uppfinnaren John Ericsson.
I över tjugofem år har jag arbetat som frilansande skribent till olika tidningar. Jag har också lång erfarenhet av turistverksamhet och privat har jag rest mycket. För övrigt gillar jag musik, konst, att slöjda och idrotta. Har åkt många Vasalopp och genomfört ett antal maratonlopp. Jag åker ofta till fjälls både sommar och vinter.

Ida Molander-Johansson är född och uppväxt i Persåsen, Jämtland. Jag är utbildad lärare och har arbetat som lärare i mer än fyrtio år, på orter som Myrviken, Stockholm, Tandsbyn och Östersund. På min fritid har jag utbildat mig till auktoriserad länsguide och varit verksam som guide i över 25 år. Har också läst etnologi och har en fil mag examen. Som etnolog forskar jag bland annat om uppfinnaren John Ericsson och min släkt i USA. Jag har också varit verksam i föreningslivet på de orter som jag bott samt i kommun- och landstingspolitik där jag haft olika uppdrag. Mitt stora intresse för idrott har inneburit att jag åkt många motinslopp som till exempel Vasaloppet och sprungit maraton. Andra fritidsintressen är bland annat musik, resor och fjällturer.

Båda gillar vi att resa i Sverige och övriga världen. Vi har besökt länder i Europa, USA, Canada, Afrika, Brasilien och Kina. Vi har en speciell känsla för öar och varit på upptäcktsfärd till Island, Färöarna, Grönland, Svalbard, Västmannaöarna, Orkneyöarna och Helgoland.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: