Våra resor

Sevida Resor arbetar ofta med projekt där deltagarna till exempel läser om en person / författare eller ett landskap. Därefter görs en resa. Under åren 1995-2005 arbetade vi med Svenska Turistföreningen, Östersundskretsen, där vi planerade och genomförde många resor och studiebesök med mera.

Exempel på resor som Sevida Resor genomfört

En grupp från Västerås besökte Jämtland under fyra dagar. Vi guidade dem genom Frösön/Östersund. Besökte bland annat Frösö kyrka, Sommarhagen, Jamtli och Östersunds skidstadion.

Under två dagar guidade vi en grupp från Uddevalla. Vi åkte ”Storsjön runt” och besökte bland annat Wikners i Persåsen, Hackås kyrka, Kretsloppshuset i Mörsil och Mus-Olles museum i Ytterån.

Vi gjorde en resa i Västerbotten under fyra dagar, där vi bland annat besökte Älgens hus i Bjurholm, Ratan, platsen för det sista slaget på svensk mark och Bergrum Boliden. Vi åkte också med världens längsta linbana i Örträsk och besökte Skogsmuséet i Lycksele

Vi firade John Ericsson 200 år genom att resa till Värmland och Väster-götland under fem dagar. Vi besökte bland annat platser som Långban (Johns födelseort) och i Filipstad deltog vi i”John Ericsson dagarna”. Vi åkte båt på Göta kanal och upplevde Forsvik industriminne.

Vi reste i Selma Lagerlöfs fotspår för att fira 150 års jubiléet av hennes födelse. På denna resa besökte vi Sunne, där vi också bodde och Östra Ämtervik, Mårbacka, Klässbol och Arvika. Vi gjorde en båttur med ångbåten Freja på Fryken och såg Fridolf Rhudin-museet i Munkfors. I Falun  mötte vi ”Selma Lagerlöf” på olika platser.

Kommentarer från några resenärer:
”Tack för en mycket välplanerad och informativ resa. Blommor i mångfald till er båda för den fantastiska värmlandsresan. Mycket trevlig och innehållsrik resa som ni anordnat med verklig omsorg. Er gedigna insats och allt ert kunnande gjorde att hela resan blev en minnesvärld upplevelse. En mycket trevlig resa med omväxlande program och upplevelser. Det behövs ingen resegaranti när man åker med er, så det blir guldstjärna som vanligt. Tack för den jättefina och genomorganiserade resan, det var jättefina och intressanta dagar”.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: